tisdag, juni 25, 2024

Böcker om att visa hund på utställning

Intressanta böcker om hundar och hundutställning

Här presenterar och recenserar jag böcker om handling (konsten att visa hund på utställning) och även andra hundböcker som jag läst.

Böcker på Bokus och Adlibris

Handling : att visa hund på utställning

Författare: Mia Sandgren
Antal sidor: 160
Språk: Svenska

4 stjärnor
"Lättläst bok som passar för nybörjaren men också den som är mer van"
Mia Sandgren har stor erfarenhet av hundar både som handler och uppfödare. I den här boken ger hon tips och råd om hur det går till på utställning både i Sverige och utomlands. Hon ger också praktisk handledning, genom text men också med många bilder. om hur du bäst tränar och visar din hund.
Här hittar du boken på Bokus
Hundens språk och tankar av Per Jensen

Hundens språk och tankar

Författare: Per Jensen
Antal sidor: 200
Språk: Svenska

5 stjärnor
"Ett måste för alla hundintresserade! "
Per Jensen är etologen och forskaren som specialiserat sig på hundar och deras beteende. Detta är boken för dig som bättre vill förstå din hund. Per Jensen berättar på intressant och lättsamt sätt allt från hundens ursprung till hur hunden lär sig på bästa sätt.
Här hittar du boken på Bokus

 

Böcker på Amazon

Jag köper och läser väldigt många e-böcker och köper dem ofta på Amazon. Det är väldigt enkelt att ladda ner dem till gratis-appen "Kindle" på sin mobil eller platta. Oftast har man möjlighet att först ladda ner en prov och kolla om just den boken är något att lägga pengar på. Det är suveränt, tycker jag. Självklart kan man köpa de flesta böckerna även som "vanliga" böcker.

The Winning Edge


Författare:
George Alston
Antal sidor: 176
Språk: Engelska

4 stjärnor
"En bok för den som ställt ut några gånger och vill lära sig mer"
George Alston är en av de mest framgångsrika utställarna i USA. Även om boken har några år på nacken så är träningsmetoderna den beskriver moderna.
Boken utgår från hur utställningar fungerar i USA och den delen får man som svensk helt enkelt bortse ifrån. Men avsnitten som beskriver hur man på bästa sätt tränar och visar sin hund var mycket lärorika.
Här hittar du boken på Amazon